Egyszerűbbnek tűnt…

Én már az első munkahelyemet is az építőipar területén töltöttem be, és azóta sem tágítottam ettől a feladatkörtől, így elmondhatom, nem csak minden részét pontosan ismerem, hanem hihetetlen nagy tapasztalatot és tudást szereztem ezen a téren. Teljesen természetes, hogy a kezdetek kezdetén munkavállalóként töltöttem be én is a szerepem, egy nagynak nem mondható vállalatnál, ami aztán persze folyamatosan növekedett és később elég naggyá nőtte ki magát ahhoz, hogy sajnos hanyatlani kezdjen az elvárt minőség, úgyhogy tovább is álltam, és már mint csapatvezető kezdtem meg a munkát egy nagyvállalatnál, azonban ugyanúgy építőipari feladatokat ellátva. Itt is eltöltöttem közel nyolc, és már csoportvezetőként az én felelősségem volt a minőség garantálása, azonban itt tulajdonváltás után, a minőség helyett sajnos a mennyiség lett a fontos, kifejezett elvárás lett, hogy egységnyi idő alatt minél több ember megrendelését meg tudjuk oldani. Sajnos ennél a cégnél is rövid időn belül eljutott a dolog oda, hogy nem tudtam vállani azt, hogy azt a minőséget átadjam az ügyfeleknek amit elvárnak tőlem és a csapatomtól, felmondás után úgy döntöttem, hogy saját vállalkozást alapítok.

Nagyon sok mindent tapasztaltam és megtanultam a munkavállalói éveim alatt, pontosan tudom, hogy mire kell odafigyelni, mit nem szabad tenni és mire kell kifejezetten figyelni, ezért azt gondolom, hogy bár a cég alapítása nem igazán ment könnyen, a munkavégzés során már kifogástalan minőséget tudunk nyújtani, és pontosan emiatt egyfolyamatosan növekedő, jó munkahelyet és jó fizetést biztosító céget tudunk működtetni, így pedig nem csak a hozzánk forduló megrendelők, hanem a kollégák is elégedettek lehetnek. Számunkra nem csak az volt a fontos, hogy a cég hatalmas növekedést érjen el, hanem az is, hogy minden munkavállaló kifejezetten jó megélhetést szerezzen a munkája által, még pedig jó hangulatban és jó vállalati környezetben.

Persze problémák mindig vannak, hiszen nagyon sok dolog, amit én hihetetlen egyszerűnek és egyértelműnek vélek koránt sem annyira az, például a gépek üzembe helyezése nekem egy egyszerű tevékenységnek tűnt, azonban munkavédelmi szempontból szigorú jogszabályok és előírások mentén lehetséges csak a beüzemelés, és hihetetlen sok előírásnak kell megfelelni a tevékenység során. Hála a jó égnek, az activesafety csapata mellettem áll mindenben, és hihetetlen segítséget nyújtanak ezen a területen is számomra. Külső szakértőkkel mindig könnyebb. Alkalmazzuk őket. Számtalan dologra gondoltam én is hogy sokkal egyszerűbben fog menni, mégis nagyon bonyolult lett, de ők mindenben a segítségemre vannak és felbecsülhetetlen segítséget jelentenek abban, hogy a vállalatot folyamatosan jól tudjam működtetni és sikereket érjünk el.