Esküvői fotós – kit válassz?

Esküvői fotós - kit válassz?

Az elmúlt évekről elmondható, hogy az esküvők száma folyamatosan növekvő tendenciát mutat. Nehéz a kérdés, és a pároknak ebben szükséges a lehető legjobban dönteni. Márpedig azt mondják, hogy 3 dolog ronthatja el az esküvődet: ha leszakad az ég, ha násznéped többet iszik a kelleténél és balhé lesz, vagy ha a legszebb napodról csapnivaló képek készülnek. Az első esetében kell némi szerencse, bár a jó időpontválasztás megoldhatja a kérdést, míg a második esetében kivédhető a dolog, de az rossz képek örökre elhomályosíthatják az emléket. Amin ráadásul változtatni is igen nehéz.

Felelősségteljes döntés ez, amiben most igyekszünk segíteni. Válassz esküvői fotós csapatot, akik az egész napra nyugalmat és szép emlékeket biztosítanak! A cikk írásában az imént linkelt srácok közül rengeteg segítséget kaptunk. Például ők hívták fel a figyelmünket arra, hogy sokán a rokonokra bízzák végül a fotózást, majd az esküvő után keresik fel őket, hogy mit lehet tenni a kész képekkel. Sajnos a legtöbb esetben pedig semmit.

Fotózás szempontjából az esküvő igen változatos és nehéz terep. Sokat számít a profi felszerelés, de sajnos ez sem elég. Tapasztalt, szenzitív és komplex szakemberre van szükséged, ha szép emlékeket szeretnél az albumodba. Már pedig ki ne szeretne…?

Pár tippünk, a megfelelő esküvői fotós kiválasztásához

  1. A legfontosabb az, hogy ha van jelölted, akkor nézd meg a korábbi képeit. Ha el tudod képzelni, hogy Ti szerepeltek rajta akkor nyert ügyed van. Fontos a szimpátia, az hogy együtt tudjatok dolgozni, de ezt addig sajnos nem fogjátok megtudni míg egy próbát nem tesztek. Mondjuk egy jegyesfotózás során.
  2. A legjobb út az ajánlás. Ha jó ajánlást kap az ember azt hihetnénk ,hogy nyert ügyünk van. Akkor is meg kell ismernünk a fotóst, mielőtt döntést hozunk. És még ha szimpatikus is a kérdés, hogy szabad e az időpontja.
    A fotó-videó duó tagja mesélték, hogy több esetben volt már, hogy adott dátumra több jelentkezőjük volt, mint előtte akár fél évvel. Mindig vannak slágerdátumok, amik hamar betelnek. 2018-ban 08.18 lesz ilyen ami a srácoknak már tavaly nyáron elkelt.
  3. Ne a pénz döntsön. Hidd el jobban fogod bánni a pár ezer forintot, amit ezen spórolsz. Nagyon nagy a szakadék fotós és fotós között. Persze fontos a megfelelő ár megtalálása. Ezért mielőbb kérj be pár ajánlatot.
  4. Kérj teljes galériát. Ahhoz, hogy lásd, hogy valaki mit is tud igazán végig kell nézni egypár teljes galériát. Ez azért fontos, mert a kevésbé jó fotósok is össze tudnak szedni 20-30 képet, ami bárkinek a tetszését elnyerheti.
  5. Mi van a csomagban? Hol az apró betű. Ezt pontosan le kell tisztázni. Hallottunk már róla, hogy a fotós elvállata a lagzit, majd mivel nem akart 12 óra munka után túlórázni, ezért hazament… hacsak a pár nem fizette volna meg az igen magas túlóradíját. Márpedig ha ezt nem teszik meg, akkor a torta kimarad az albumból.

Szóval ezekre figyeljetek oda, és nagy baj nem érhet. Személyes benyomásom alapján ajánlom, hogy figyeljétek meg azt, ahogyan a fotós beszél a szakmájáról. Látni fogjátok, hogy megvan e benne az alázat és a szakma szeretete, vagy csak a pénz motiválja.