Hasít a kínai telefon márka

A Xiaomi telefon márka pár éve robbant be a magyar piacra és az online webshopoknak köszönhetően vámok és egyéb költségek nélkül, magyar forgalmazói garanciával viszonylag olcsón jó funkciókkal ellátott telefont kaphatunk. Persze itt, ezen a márkán belül is lehetnek óriási különbségek a belépő típusú 30.000 Ft-os és a drágább, 70.000 Ft-os modellek között.

A márka egyik nagy előnye, hogy rendkívül gyorsan reagálnak az előző szériáknál elkövetett hibákra és gyengeségekre, ezáltal nagyon sűrűn piacra dobnak újabb és újabb modelleket, amikbe minden egyes fejlesztés alkalmával új és hasznos funkciókat építenek bele. Az android operációs rendszerrel ellátott telefonok rendkívül könnyűek, nagyon egyszerű dizájnnal rendelkeznek, így a vagányabb megoldásokat máshol kell keresni.

Viszont ha egy könnyen kezelhető, letisztult menüvel rendelkező és olcsón javítható telefonra vágyunk, akkor érdemes ezzel a márkával próbálkozni. A xiaomi szervizekben javításhoz használt alkatrészek és kellékek könnyen hozzáférhetőek, így nem lesz anyagilag megterhelő, ha új telefon vásárlása helyett javításra adjuk be a készüléket. A telefon kamerája a többi márkához hasonlóan az olcsóbb modellek esetében eléggé gyenge, de minél újabb és összetettebb modellt választunk, annál magasabbra tehetjük a mércét az elvárások szintjén. 

A telefon gyorsasága és akkumulátorának teljesítménye is az árral párhuzamosan növekszik, így érdemes egy kis plusz összeget ráfordítani, ha igazán jó telefonos felhasználói élményre vágyunk.