Weboldal készítés jelenkora

Weboldal készítés jelenkora

Ha látványos és profi weboldalt szeretnél készíttetni, akkor ehhez szükséged lesz egy profi tapasztalt kivitelezőre. De ahhoz, hogy megtaláld azt a szakembert, aki ebben segítségedre lehet nem árt ha tisztában vagy az alapokkal, amiket ebben a cikkben be is mutatunk. Ha további információra van szükséged az egyedi weboldal készítés-ben, nézz szét partnerünknél.

Első pont a weboldalakkal kapcsolatban

Szükséged lesz arra, hogy a céljaidnak megfelelő háttérben a tartalmakat kezelő rendszer megfelelően legyen telepítve és konfigurálva. Ilyen rendszerek lehetnek például: Drupla, Joomla, WordPress. Ezen rendszerek nyílt forráskódúak, ami rengeteg előnnyel jár, de konfigurálásukhoz, és komolyabb felépítésükhöz szükség van a tapasztalatra és rengeteg háttér-információra is. Ezért mindenképpen szakértő segítségével kell hozzákezdened, ha komolyabb terveid vannak,

Miért van szükség CMS ( tartalom kezelő) rendszerre?

Az ilyen rendszerek segítségével a kész felépített weboldalon könnyedén szerkeszthetjük a szövegezéseket, hozhatunk létre és módosíthatunk bejegyzéseket, menüpontokat és bármi számunkra fontos tartalmat.

Mit tudnak az ilyen rendszerek?

  • Weboldalak frissíthetősége hírekkel, cikkekkel és képekkel.
  • Dinamikusan létrehozható menüpontok
  • Szöveges dokumentum publikálhatóság, médiatartalmak megjelenítése, akár legyen az videós tartalom, vagy zenei.
  • Fejléc, lábléc és bannerfelület kezelések.
  • Link gyűjtemények kezelése
  • Portfólió oldalak kezelése
  • GYIK-ok (Gyakran Ismétlődő Kérdések) kezelése
  • Kapcsolattartás és levelezés kezelése űrlapon keresztül
    Felhasználók és hozzáférési szintek kezelése

Tehát az ilyen rendszerek segítségével a szakértő által optimálisan felépített weboldalunkat a továbbiakban mi magunk is könnyedén kezelhetjük. A nyíltforráskódú CMS-ek további előnye, hogy bármikor bővíthető, módosítható, átszabható. Kisebb munkával az egész oldal design átalakítható, frissíthető.

Ma már az ilyen rendszerek a legtöbb eszközre optimalizáltak, vagy optimalizálhatóak. Tehát nem csak számítógépeken laptopokon tudják az érdeklődők használni weboldalunkat, hanem mobileszközökön és tablet PC-ken is. Ezenfelül a keresőoptimalizálhatóságuk a lehető legjobb, mely nem csak a Google helyezés szempontjából jó, hanem segítheti a látogatók navigációját az oldalunkon. Az oldal elkészítéséhez mindenképp javasolt szakember segítsége, hiszen nem csak tartalmilag és grafikailag, hanem logikailag is kerek egészet kell alkoznunk, ahhoz, hogy jól szerepeljen a weblapunk a későbbiekben.