Kijelzővédő üvegfólia a biztonság és nyugalom érdekében

Kijelzővédő üvegfólia a biztonság és nyugalom érdekében

A mai modern okostelefonok kijelzőjének a védeleme az egyik legfontosabb dologgá válik abban az esetben, hogyha beszerzünk egy őj készüléket. A legapróbb esések és karcok is több tíz ezer forintos kárt tudnak okozni a mobil kijelzőjében, ezért ha fontos számodra a biztonság és nyugodtan akarod használni a telefonodat, akkor nem szabad kihagyni ezen egyszerű és olcsó kiegészítők beszerzését.

Kijelzővédő üvegfólia a biztonság és nyugalom érdekében

A kijelzővédő üvegfólia edzett üvegből (tempered glass) készülnek a maximális tartósság és keménység érdekében. Az újabb generációk több egymásra helyezett rétegből állnak, és ezek a rétegek különböző funkciók ellátására alklamasak. Az adott üvegfőlia típusából adódóan akár 5-6 rétegből is állhat egy ilyen kijelzővédő protektor. A gyártás során ezen rétegeket nanotechnológiás eljárás során egyesítik. A legfelső réteg a technológia egyik legnépszerűbb eleme, az úgynevezett oleophobic coating felel az újjlenyomat és szennyeződés állóságáért. Míg az ezzel ellentétes oldalon lévő réteg tapad fel a kijelzőre az önterülő, speciális kontakt réteg segítségével. A rugalmas anyagnak köszönhetően simul rá a kijelzőre az üvegfólia és marad is rajta buborék mentesen.

Az edzett üvegfóliák jelölésére a 9H jelzést tüntetik fel a gyártók, mely alapvetően egy igencsak impozáns dolog tekintve, hogy a szabványos keménységi skálán igen előkelő helyet foglal el. Leejtés esetén az érintőképernyő helyett az üvegfólia fog összetörni adott esetben, hiszen az esés következtében létrejövő erőhatást nagyrészt elnyeli. Azaz egy óvatlan mozdulat ebben az esetben pár ezer forintunkbe kerül, míg ha nem használunk kijelzővédő üvegfóliát, akkor 20-100 ezer forintba függően mobilunk kijelzőjének árától. A törés esetén az üvegfólián lévő kontakt sáv egyben fogja tartani az egészet, annak érdekében, hogy a szétszóródó szilánkok ne okozzanak kellemetlenséget, valamint a kijelzőt se karcolják össze. Sajnos régen adódtak olyan esetek, amikor a nem megfelelően felépített üvegfólia szétkarcolta a kijelzőt a törés után.

A korábban linkelt oldalon szinte az össze ma fellelhető okostelefonra meg fogod találni a megfelelő üvegfóliát.